مجازی سازی :
سرور اختصاصی مجازی(VPS) يا (VDS) روشی است برای تقسيم منابع يک سرور واقعی به چند سرور مجازی، به گونه ای که هريک از اين سرورهای مجازی، بصورت مستقل از يکديگر عمل نموده و تنها بتوانند از منابع تخصيص داده شده به آن ها بصورت مستقل استفاده نمايند و هريک کنترل کاملی بر روی سرور خود داشته باشند.
در تعريف ساده اي ميتوان بيان داشت که مجازی سازی عبارت است از به اشتراک گذاری منابع يک سخت افزار فيزيکی مانند پردازنده، فضای ذخيره سازی، کارت شبکه، رم، پردازشگر گرافيکی و ساير اجزای آن توسط يک نرم افزار کجازی ساز برای راه اندازی بیش از یک سیستم عامل به صورت همزمان.
به طور خلاصه استفاده از سخت افزار و منابع سخت افزاری شامل حافظه، پردازنده، دیسک، کارت شبکه و … در یک سیستم کامپیوتری برای راه اندازی و استفاده (میزبانی) بیش از یک سیستم عامل به صورتهمزمان را مجازی سازی می نامیم.
با این تعریف سیستمهایی که داری بوت دو یا چند گانه هستند و در هنگام بوت شدن یک سیستم عامل انتخاب شده و کنترل سخت افزار را بر عهده می گیرد در حیطه مجازی سازی قرار نمی گیرند.
ماشين مجازی چيست؟
سيستم عامل نصب شده بر روی منابع تخصيص داده شده توسط يک مجازی ساز را ماشين مجازی ميگويند.
به سروی که بر روی آن مجازی سازی انجام ميگردد HOST و به ماشين های مجازی ايجاد شده Guest گفته ميشود و بر روی هر HOST بسته به نوع مجازی سازی و نيز ظرفيت منابع آن، ميتوان تعدادی ماشين مجازی ايجاد نمود. با توجه به پيشرفتهايي که در نرم افزار های مجازی ساز در اين دوره ايجاد شده، ميتوان به مديريت چندين HOST در يک مجموعه، ماشينهای مجازی را ميان HOST ها جابجا نموده و يا در صورت از کار افتادن يکی از آنها، بصورت خودکار به ساير سرور های فعال منتقل نمود.
مجازی سازی به طور کلی به دو روش انجام می شود:
Type1 نوع یک و حرفه ای آن اصطلاحا به آن baremetal hypervisor نیز می گویند :
شامل استفاده از یک سیستم عامل مخصوص مجازی سازی در سرور فیزیکی (Host) و در اختیار گرفتن منابع اصلی مثل رم ، پردازنده و دیسک در سیستم میزبان و واگذاری و مدیریت منابع بین سیستم عاملهایی که به عنوان مهمان (Guest) نصب می شوند، در این نوع مجازی سازی به سیستم عامل میزبان که وظیفه کنترل و تقسیم I/O و منابع اصلی سرور بین سیستم عاملها را دارد هایپروایزر (هایپرویزور hypervisor) گویند.
Type2 یا نوع دوم جنبه آزمایشگاهی و کاربردهای خانگی دارد
در این نوع مجازی سازی یک نرم افزار که نصب و کاربرد بسیار آسانی دارد با چند مرحله next در سیستم عامل ما نصب می شود و مثل هر برنامه کاربردی دیگر یا Application در سیستم عامل اولیه نصب می شود و امکان ایجاد ماشین مجازی یا سیستم عامل دیگری در لپ تاپ و کامپیوتر شخصی را به ما می دهد. از جمله معروفترین نمونه های این نوع می توان به VMWare Workstation و Virtual Box اشاره نمود.
ماشنهای مجازی نوع یک خود به دو نوع تقسیم می شوند. هایپروایزرهایی که اجازه استفاده از منابع بین سیستم عاملهای میهمان به صورت اشتراکی میدهند مثل OpenVZ
و دسته دیگر هایپرویزورهایی که به هر سیستم عامل مهمان مقدار مشخص شده منابع سخت افزاری را واگذار می کنند و در صورت پر شدن منابع هر میهمان، میهمان دیگری دچار مشکل نمی شود. این نوع مجازی در اجاره سرورهای مجازی VPS – VDS برای اجاره کنننده بسیار اهمیت دارد زیرا مطمئن خواهد بود مقدار حافطه یا پرازنده مورد نظر کاملا اختصاصی است.
از جمله هایپرویزورهایی که از این دسته هستند vmWare ESXi ، Ms HyperV و Cytrix Xen می باشند.
در کل مجازی سازی یک مسیر اجتناب ناپذیر پیش روی مجموعه هاست چون نه تنها امکان و مزیتی را از دست نمیدهید بلکه از مزایای زیر نیز بهره مند میشوید :
۱- صرفه جویی اقتصادی چشمگیر در کوتاه مدت و بلند مدت
۲- صرفه جویی در مصرف انرژی
۳- افزایش مدیریت و نظارت
۴- افزایش سرعت و کیفیت سرویس های نرم افزاری
۵- افزایش راندمان کاری
۶- سهولت در پشتیبان گیری از اطلاعات
۷- نگهداری ساده تر و بهینه تر سرویسها
۸- استفاده بهینه از ظرفیت سخت افزار موجود
۹- کاهش نیاز به سخت افزار
۱۰- تامین بهتر امنیت اطلاعات
۱۱- مدیریت امنیت اطلاعات
۱۲- امکان اعمال تغییرات، بسیار سریعتر و با انرژی کمتر
۱۳- کاهش فضای فیزیکی مصرفی برای سیسمهای آی تی در دیتا سنتر ها و حتی میز کاربران
۱۴- کار و پایداری بی وقفه حتی در صورت خرابی سخت افزار و یا ارتقا سخت افزار
۱۵- کاهش چشمگیر مصرف پهنای باند در شبکه
۱۶- افزایش پایداری شبکه و زیر ساخت
۱۷- آلودگی صوتی و حرارتی پایین تر
در این مقاله در نظر داریم انواع مجازی سازی را برای شما عزیزان به اختصار توضیح دهیم و در مقاله های بعدی در مورد هر کدام از انواع مجازی سازی توضیح جامع و کاملی را در اختیار شما قرار دهیم.
انواع مجازی سازی Virtualization Types
انواع مجازی سازی – امروزه یکی از مهمترین اقداماتی که مدیران شبکه سازمانها باید در زیرساخت سازمان انجام دهند مهاجرت به زیرساخت مجازی میباشد. ما در مجموعه نوشتههای قبلی نگاهی به مجازی سازی (Virtualization) با تعریف مجازی سازی آشنا شدیم و بیان کردیم که با استفاده از زیرساختهای مجازی در سازمان چه مزایایی برای سازمان به بار خواهد نشست و عملاً چرا باید به مهاجرت به زیرساخت مجازی سازی شده در سازمان مهاجرت کرد.
همچنین به بیان تعریفی از Hypervisor و همچنین ماشینهای مجازی (VMs) پرداختیم و ویژگیهای کلیدی یک ماشین مجازی را بیان کردیم. در ضمن بیان کردیم که مجازی سازی (Virtualization) همان رایانش ابری (Cloud Computing) نمیباشد و انواع مجازی سازی را نام بردیم. در این نوشته قصد داریم تا مختصری با انواع مجازی سازی (Virtualization) بهطور مختصر آشنا شویم.
در کل انواع مختلفی از مجازی سازی وجود دارد که در ادامه برای شما معرفی میشود:
- مجازی سازی ذخیره ساز ها Storage Virtualization
- مجازی سازی شبکه Network Virtualization
- مجازی سازی برنامه ها Application Virtualization
- مجازی سازی دکستاپ Desktop Virtualization
- مجازی سازی سرور Server Virtualization
مجازی سازی ذخیره ساز ها Storage Virtualization :
در علم کامپیوتر، مجازی سازی ذخیره سازی از مجازی سازی برای استفاده از قابلیت های بهتر و ویژگی های پیشرفته تر در سیستم های ذخیره سازی داده های کامپیوتری استفاده می کند. مجازی سازی Storage یکی از انواع مجازی سازی میباشد که پیادهسازی آن در سازمان هم راحت و هم مقرونبهصرفه است، چراکه با این نوع از مجازی سازی شما دیسکهای فیزیکی را در یک Cluster گردآورده و از آنها استفاده خواهید کرد. استفاده از مجازی سازی Storage در هنگام طراحی و پیادهسازی ساختار Disaster recovery بسیار کمک میکند، چراکه دادههای ذخیرهشده بر روی Storage های مجازی بهراحتی میتوانند به مکانهای دیگر منتقل و یا Replicate شوند. با جمعآوری تمامی Storage ها در یک سیستم متمرکز میتوانید بهراحتی هزینه مدیریت چندین Device ذخیرهسازی را کاهش دهید.
مجازی سازی شبکه Network Virtualization :
مجازی سازی شبکه (Network Virtualization) بازسازی کامل شبکه فیزیکی در نرمافزار میباشد. Application هایی که بر روی شبکه مجازی (Virtual Network) اجرا میشوند دقیقاً همانهایی هستند که بر روی شبکه فیزیکی (Physical Network) اجرا میشوند. مجازی سازی شبکه (Network Virtualization)آ Device ها و سرویسهای شبکه را بهصورت منطقی ارائه میکند، پورتهای منطقی،سوئیچها، مسیریابها، فایروالها، Load Balancer ها، شبکههای خصوصی مجازی و بسیاری از اجزاء دیگر شبکه، تا Workload ها را به یکدیگر مرتبط کند. شبکههای مجازی تمامی ویژگیها و گارانتیهایی که شبکههای فیزیکی ارائه میکنند را ارائه میکند بهعلاوه مزایای عملیاتی و استقلال سختافزاری مجازی سازی.
مجازی سازی برنامه ها Application Virtualization :
این روش جهت بسته بندی نرم افزار به کار می رود. به واسطه این روش می توانید نرم افزار مورد نظر را در هر جایی که می خواهید استفاده کنید. نکته ی کلیدی در این روش تجمع کلیه ی فایل های نرم افزار در یک فایل اجرایی است. در این روش فایل مورد نظر از سخت افزار مستقل می شود.
مجازی سازی دکستاپ Desktop Virtualization :
راهاندازی Desktop بهعنوان یک سرویس مدیریتشده به شما این امکان را میدهد تا شما بتوانید سریعتر به تغییرات موردنیاز و همچنین فرصتهای بهدستآمده پاسخ دهید. شما میتوانید بهراحتی با انتشار سریع نرمافزارها و یا دسکتاپ های مجازی برای شعبات دیگر سازمان، کارکنان خارجی و کاربران تلفنهای همراه چون iPad و Android از هزینههای مصرفی بکاهید.
مجازی سازی سرور Server Virtualization :
بسیاری از سرورها در دیتاسنترهای سنتی تنها از ۱۵ درصد از توان خود استفاده میکنند که این امر که این امر علاوه بر هزینههای بالا برای سازمانها پراکندگی و پیچیدگی بسیار زیادی را در دیتاسنترها به ارمغان خواهد آورد. مجازی سازی سرور (Server Virtualization) این ناکارآمدی را با فراهم آوردن شرایطی جهت اجرای چندین سیستمعامل بهعنوان یک ماشین مجازی (VM) بر روی یک سرور فیزیکی را برطرف کرده است. همچنین این ماشینهای مجازی (VMs) هرکدام به بخشی از منابع محاسباتی سرور فیزیکی چون پردازنده، حافظه و هارد دسترسی دارند.
در سطحهای بالاتر تجمیع Server Cluster در یک منبع محاسباتی میباشد که کارایی را بهبود بخشیده و هزینهها را کاهش خواهد داد. همچنین با استفاده از مجازی سازی سرور (Server Virtualization) شما عملکرد نرمافزارها را افزایش داده، توسعه زیرساخت سرعت میگیرد و HA نیز افزایش مییابد. از جمله شرکت های پیشرو در ارائه پلتفرم های انواع مجازی سازی می توان به Vmware ، Citrix و Microsoft اشاره کرد.
خدمات مجازی سازی پرشین مشاور
مشاوره در انتخاب پلتفرم مجازی سازی بر اساس نیاز های سازمان
طراحی اتاق سرور و دیتاسنتر های استاندارد
پیاده سازی سرور های HP
راه اندازی پلتفرم های مجازی سازی بر روی سرور های HP
پیاده سازی راهکار های VMware
راه اندازی محصولات سیتریکس
دیتاسنتر های مبتنی بر راهکار های مایکروسافت
پیاده سازی انواع مجازی سازی چون Server Virtualization در شبکه سازمان
برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در ضمینه خدمات مجازی سازی و اطلاع از هزینه های پیاده سازی، خرید لایسنس سیتریکسو ریموت دسکتاپ میتوانید به صفحه مجازی سازی Virtualization مراجعه کنید و یا با شماره 91010204 – 021 تماس حاصل فرمایید.